Iskren, avanturistički, ponosan i hrabar: Beograd („Beli grad“) je glavni i najveći grad Srbije. Beograd, jedan od najstarijih evropskih gradova, je moderan grad sagrađen na ušću Save u Dunav, sa populacijom od oko 1,7 miliona stanovnika. Prvo gradsko naselje na teritoriji današnjeg grada izgrađeno je u 3. veku pre nove ere od strane Kelta. Nedaleko od Beograda nalazi se Vinča, naselje starije od Mesopotamije. Na teritoriji današnje Srbije rođeno je sedamnaest rimskih careva. Najpoznatiji Konstantin Veliki, prvi rimski car koji je prešao u hrišćanstvo, rođen je u današnjem Nišu. Ostaci rimske civilizacije rasuti su po čitavom Beogradu.

Beograd je učestvovao u 115 ratova, a tokom istorije je bio uništavan i obnavljan više od 44 puta. U 20. veku Beograd je nekoliko puta bio bombardovan, i u Prvom i u Drugom svetskom ratu, a 1999. ponovo od strane NATO-a.

Ležeći na glavnoj arteriji koja povezuje Evropu i Aziju, Beograd je vekovima bio popularno mesto za putnike. Istorijski spomenici i zgrade Beograda među glavnim su atrakcijama grada. Neke od znamenitosti su: boemska četvrt Skadarlija, Narodni muzej i Narodno pozorište, Zemun, Trg Nikole Pašića, Terazije, Studentski trg, Kalemegdanska tvrđava, Knez Mihailova ulica, Dom narodne skupštine, Hram Svetog Save i Stari dvor. Pored ovoga, postoje mnogi parkovi, spomenici, kafići, restorani i prodavnice i to sa obe strane reke. Brojni muzeji čuvaju kulturno, versko i vojno nasleđe zemlje. Spomenik Neznanom junaku na Avali i Avalski toranj pružaju pogled na grad. Ipak, Beograd je najpoznatiji po živopisnom noćnom životu i velikom izboru mogućnosti koje nudi za zabavu, posebno mladima. Ovde možete pronaći svoje mesto za razonodu bez obzira na to koju muziku volite, koliko novca imate ili kakvu hranu volite jesti. Za svakoga ima ponešto.